diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Denne Eplekaken i langpanne er lettvinn og gir 8 store kakestykke til fryseren, eller metter en stor gjeng i et selskap. Den er like god etter tining i stekeovnen eller microbølgeovnen, og kan serveres til både dessert og kaffe. Fantastisk godt med is eller vaniljesaus på, og gjerne litt stasj i form av: iskjeks, strødsel, tørket sitronmelisse, karamellsaus og/ eller friske eplebiter.
I tillegg til ingrediensene på bildet, trengs Kanel, Sukker og Epler selvfølgelig! Her har jeg brukt Havremelk, men den opprinnelige oppskriften (se historisk kommentar under), er med vanlig melk.
1/2 kg Margarin, gjerne melkefritt og
1/2 kg Sukker, røres hvitt
__________
8 Egg – et av gangen!
Ca 750 g Hvetemel (ca 12,5 dl)
2 dl Melk
3 ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
5-6 Epler
Kanel og Sukker drysses over.
Stekes i 1 time på 180 °C.
Rør Margarin og Sukker hvitt. Ca 5- 10 minutter hvis du bruker kjøkkenmaskin, men du kan også bruke en stor bakebolle.
Jeg grovrenser Eplene mens maskinen går.
Eplene skjærer du i 4 først, så fjerner du skall og kjernehus enkelt med en kniv.
Rør hvert Egg godt inn i deigen, før du har i neste.
Så blander du sammen alt det tørre: Mel, Bakepulver og Vaniljesukker, og sikter melblandingen inn i deigen vekselvis med melken.
Smør en langpanne med Smør og gi den et lett dryss med Hvetemel, fordi det da blir enklere få den ut av formen.
Smør deigen godt ut i langpanna, og stikk eplene helt ned til bunnen.
Siste kommentarer